„VÁLASZD A HAZAIT” – Szomszédolás 2017. 08. 05.

A Válaszd a hazai túrák tervezgetése során gondoltunk egy merészet, így ezen alkalommal ellátogatunk szomszédjainkhoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Látnivalókban gazdag, változatos tájon hódolhatunk a kerékpározás örömeinek, hogy feledhetetlen élményekkel térjünk haza.

Indulás: 7.12. vonattal Fehérgyarmatig

Gyülekező: 6.30-kor a MÁV állomás indulási oldalon

Érkezés Debrecenbe: 18.53 vagy 20.53 (16.14 vagy 18.14-kor Fehérgyarmatról induló vonattal)

Útvonal: Fehérgyarmat – Kisar – Nagyar (14km)– Szatmárcseke – Tiszakóród (22km) – Túristvándi (10 km)– Kömörő – Penyige – Fehérgyarmat (15km)

Táv: 61 km

A túravezetés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Jegyvásárlás önköltséges, a csoport létszámától függ, hogy egyéni vagy csoportos jegyet veszünk. Teljes áru menettérti jegy kerékpárral együtt 4650 Ft.

Jelentkezni lehet a barnabobe[kukac]gmail.com címen, határidő: 2017.07.24.12.00.

A vasúti közlekedés szervezése miatt a jelentkezési határidőt kérjük pontosan betartani!

Szükséges felszerelés: jó műszaki állapotú a KRESZ szabályoknak megfelelő jármű és felszerelése. Innivaló, csoki, élelem, naptej, fejfedő, az időjárásnak megfelelő öltözék, fürdőruha, költőpénz.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.  A KRESZ szabályainak ismerete és betartása a résztvevők egyéni felelőssége és kötelessége. A szervezők az útvonal módosítás jogát fenntartják.

Túravezetők: Barna Erzsébet (Navigátor Debreceni Túra Klub), és Lévai Gyöngyi (HB.m. Természetjáró Szövetség)

Ha tetszett, kérjük kövess minket Facebook-on: