Túrakiírás

A túra célja:  Hortobágy és környéke élővilágának megismertetése, a Nagyhegyes közelében található Kráter-tó bemutatása. A kerékpáros és gyalogos természetjárás népszerűsítése.

A túra meghirdetője: Navigátor Debreceni Túra Klub (NDTK)

A túramozgalom kezdete: 2008.09.01.

A túra útvonala: Debrecen, Tócóvölgy vasútállomás (Debrecen, Kishegyesi út) – Ondód – Kráter-tó – Nagyhegyes – Keleti-főcsatorna – Nagyszik – Balmazújváros, Újvilági-tó – Kónya – Hortobágy vasútállomás – Hortobágy Halastó vasútállomás, a mellékelt térkép alapján.

Táv: 64 km
Szint: elhanyagolható
MTSZ: 46p 99p

A túra teljesítése, igazolása:
A túra kerékpárral és gyalogosan is teljesíthető, egyénileg vagy csoportosan, bármikor, bármelyik irányba, kerékpárral egy nap, gyalogosan több nap alatt (a túra teljesítésének tervezésénél vegyük figyelembe, hogy az utak jelentős része földút, ami télen és nagyobb esőzések után nehezen járhatóvá válhat, figyeljük az időjárás előrejelzést). Az ellenőrző pontokon a jeleket kell az igazoló lapra írni, adott helyeken pecsételni. Ahol hiányos, vagy nem egyértelmű a jelzés (esetleg a pecsételés nem megoldható) ott elfogadunk digitális fényképet is amin a teljesítő(k) és az érintőpont is jól felismerhető.\r\nEz az információs- és igazolófüzet letölthető a www.navigatortura.hu weboldalról. Amennyiben igény van rá és egyesületünknek van szabad kapacitása, gyalogos vagy kerékpáros túravezetőt is tud  biztosítani, ez esetben az igazolás a túrajelentés alapján történik.

A teljesítői jelvény átvétele: Minden teljesítő megkapja a túramozgalom jelvényét, az adminisztráció és a jelvény ára 1000 Ft/db (GeoGo-s teljesítés esetén is). Az igazoló lap bemutatását és a jelvények átadásáról egyeztetni emailben a  pusztaivandor[kukac]navigatortura.hu címen lehet. A bemutatott és hibátlanul kitöltött igazolólaphoz azonnal megadjuk a jelvényt. Jelvényt postai úton csak igazolólap másolat, válaszboríték, és a befizetést igazoló bizonylat másolat (szerepeljen rajta a név és a teljesítés dátuma) ellenében tudunk küldeni. Azon teljesítők, akik hozzájárulnak, nevük olvasható lesz a túramozgalom weboldalán.

A kor követelményének megfelelve a teljesítéshez digitális segítséget is nyújtunk. www.gpsies.com profilunkról a túra adatai, térkép és nyomvonal is letölthető okostelefonra, saját alkalmazása akár végig is navigál minket az úton. (Fontos, hogy ebben az esetben is ebben a füzetben történik az igazolás.)

https://goo.gl/rJ8cTA

Akit nem vonz a pecsétek és kódok gyűjtögetésének izgalma, annak további lehetőség, hogy a GeoGo nevű alkalmazással is teljesíthető a túra. Az ezzel történő teljesítés esetében ezt a füzetet nem szükséges tölteni, elegendő az alkalmazásban leírtaknak megfelelően igazolni a túrát.

http://geogo.hu/www/