Rákóczi Csillaga Kerékpár Túra – 2019. június 28-29-30

A Navigátor Debreceni Túra Klub 3 napos kerékpáros túrát szervez a magyar-szlovák határvidékre II. Rákóczi Ferenc nyomában, egy csillagtúra keretében. Számos érdekes látnivalót kínál ez a terület az érintetlen természeti szépségeken keresztül, kulturális, régészeti és hadi különlegességeket is felkeresünk. A klasszikus Sárospatak-Kassa kerékpáros útvonalat kibővítettük, hogy a Felvidék számos turisztikai látványosságát is fel tudjuk keresni. A meglévő utak kerékpárúttá történő fejlesztésével a települések összekapcsolódtak, így zavartalanul tekerhetünk aszfalton és erdei utakon egyaránt. A napi távokat és látványosságokat úgy terveztük meg, hogy a kezdő kerékpárosoknak is élményt nyújtson. Ennek érdekében társ szervezetek túravezetőivel együtt segítjük az utat. Célunk az egészséges életmódra és biztonságos közlekedésre nevelés, a kerékpározás kultúrájának és csoportos túrázás örömeinek megismertetése, valamint az érintett települések kulturális és természeti értékeinek felfedezése.

Kerékpáros útvonal:

  1. Nap: PusztafaluIzra tó – Eszkáros – Kéked

Táv: 55 km , Szint: 700 m

  1. Nap: Kéked – Kassa

Táv: 60 km Szint: 200 m

  1. Nap: Kéked – Hollóháza – Pálháza – Sátoraljaújhely – Borsi – Sárospatak

Táv: 58 km Szint: 500 m

 

Debrecenből busszal és kerékpár szállítóval indulunk Pusztafalu központjába, ahol közlekedési biztonsági oktatást követően kerékpárral folytatjuk utunkat.

Gyülekező: Debrecen, Tesco parkoló, Kishegyei út, 6.15

Indulás: 7.00

Visszaérkezés ugyanide vasárnap az esti órákban.

Látnivalók, felkeresendő pontok:

– Pusztafalu: falumúzeum

– Izra- tó: A tó kellemes környezetével rövid pihenésre ad lehetőséget.

– Eszkáros: hadi emlékpark és Fekete kastély épülete

– Kassa: Szent Erzsébet Dóm- II. Rákóczi Ferenc nyughelye. Gazdag történelme, jeles építészete, értékes régészeti leletei kerékpáros barát belvárosa teszi érdekessé, melyeket szabadprogram keretében kereshetnek fel a résztvevők

– Kéked: Malczer kastélyszálló

– Hollóháza: Magyarország legészakabb pontjának oszlopa

– Széphalom: Kazinczy- mauzóleum

– Sátoraljaújhely – Borsi: várkastély, a fejedelem szülőhelye

– Sárospatak: A műemlékekben, gazdag városban közösen a várban működő Rákóczi múzeumot tekintjük meg.

Belépőjegyek ára: 3250 Ft + 7 Euró

Sárospatakon kerékpárjainkat felrakjuk a szállító járműre, és Debrecenbe visszautazunk.

Kékedi szállásadónktól kerékpárkölcsönzésre van lehetőség, így a kerékpár megléte nem feltétele a túrán való részvételnek. A túra résztvevőinek biztosítunk egyen pólót, szerviz kocsit, szervizeléshez szükséges eszközöket és kerékpár szerelőt. Energia és folyadékpótlásukról részben gondoskodunk ásványvíz és müzli szelet formájában.

 

További információ a Navigátor DTK facebook oldalán és a www.navigatortura.hu oldalon.

Érdeklődni és jelentkezni Barna Erzsébet túravezetőnél,  a +36 30 942 8778-as telefonszámon vagy a barnabobe@gmail.com e-mail címen.

 

A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációs díj 7000 Ft. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Az étkezésben egyéni igényeket nem tudunk figyelembe venni.

A regisztrációs díj tartalmazza: személyszállítást, kerékpár szállítást utánfutóval, 2 éjszakai szállást, túravezetést, túra alatt gyors szervizt, pénteki és szombati egytálétel vacsorát, egyen pólót.

Nem tartalmazza a belépők árát, és a napi étkezéseket.

 

A túrához szükséges felszerelés:

Érvényes személyi igazolvány, az érvényben lévő KRESZ szabályoknak megfelelő kerékpár és felszerelése, kerékpáros sisak (szlovák oldalon kötelező) folyadék, csoki, szendvics, naptej, az időjárásnak megfelelő ruházat, tisztálkodási szerek, kerékpároknak pléd vagy fólia.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A KRESZ szabályainak ismerete és betartása a résztvevők egyéni felelőssége és kötelessége. Az útvonal módosításának jogát a szervezők fenntartják, mely az időjárástól és a csoport összetételétől függően változhat.

A rendezvény a “Kerékpárral 7 határon át” programsorozat keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

Ha tetszett, kérjük kövess minket Facebook-on: