Pusztai Vándor vezetett jelvényszerző túra

2018. szeptember 01. (szombat)

Napra pontosan 10 éve indítottuk útjára a Pusztai Vándort azzal a céllal, hogy a bemutassuk Hortobágy és környékének élővilágát, illetve a Nagyhegyes közelében található Kráter-tavat.

A jubileumi túrán minden teljesítő azonnal megkapja a túramozgalom jelvényét. 14 év alatt a Kráter-tónál kiadjuk a jelvényeket.

A túra útvonala: Debrecen, Tócóvölgy vasútállomás (Debrecen, Kishegyesi út) – Ondód – Kráter-tó – Nagyhegyes – Keleti-főcsatorna – Nagyszik – Balmazújváros, Újvilági-tó – Kónya – Hortobágy vasútállomás – Hortobágy Halastó vasútállomás.

 

Táv: 64 km Szint: elhanyagolható

Gyülekező ideje: 2018. 09. 01. 06:30

Gyülekező helye: Debrecen, Tócóvölgy vasútállomás (Debrecen, Kishegyesi út)

Indulás: 2018. 09. 01. 7:00

Visszajutás egyénileg.

Részvételi díj: 900 Ft, mely tartalmazza a túravezetést, jelvény árát, oklevelet, szerviz kocsit,1 db müzlit. (Jelentkezéskor az igazoló füzet igényelhető)

Szükséges felszerelés: az érvényben lévő KRESZ szabályoknak megfelelő jármű és felszerelése. Innivaló, csoki, élelem, naptej, fejfedő, az időjárásnak megfelelő öltözék. A túrán gyerekek is részt vehetnek, számukra a bukósisak használata kötelező.

A túra kerékpárral, csak a KRESZ szabályainak betartásával teljesíthető. A túramozgalomban mindenki saját felelősségére vesz részt!

A Hortobágyi Nemzeti Park belépőkártyával látogatható (Hortobágy – Hortobágy-halastó közötti szakasz), amely beszerezhető a Hortobágyi Nemzeti Parktól (Hortobágyi Látogató Központ, Club Hotel Hortobágy – Máta). Belépőjegy vásárlás egyénileg! A vezetett túra nem halad a HNP területén.

Jelentkezés az alábbi linken lehetséges: https://goo.gl/forms/4yPIx9nqfdUQqSW63

Ha tetszett, kérjük kövess minket Facebook-on: