„Szélkakas kupa 5.0” játékos városismereti verseny Debrecenben 2017.10.08

Kedves Játékosok, Barátaink!

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt, nekünk úgy tűnt, hogy jól éreztétek magatokat.
A játék végén kértük, hogy véleményezzétek a játékot és felhasznált programot is, amire sok visszajelzés érkezett részetekről. Amit lehet megoldunk és beépítünk a következő játékainkba, illetve az oda vonatkozó észrevételeket továbbítjuk a program fejlesztőjének.
Továbbá tervezzük egy sorozat elindítását valódi kupa jelleggel, mert úgy látjuk, hogy szeretitek ezt a fajta játékos versengést, mi meg máris tele vagyunk ötletekkel.
Bármilyen jobbító szándékú ötlettel továbbra is kereshettek a már ismert elérhetőségen és az eddigieket még egyszer köszönjük.
NDTK


A Navigátor Debreceni Túra Klub „Szélkakas kupa 5.0” névvel, tájékozódási, stratégiai, játékos városismereti versenyt hirdet 3-5 fős csapatok részére.  A verseny lényege, céljai: Debrecen város történelmi és természeti értékeinek megismerése játékos formában.

A verseny lényege, céljai:
– a játékos ismeretszerzésen túl,
– a verseny alatt felkeresni minél több, a szervezők által meghatározott helyszínt, és megválaszolni a helyre vonatkozó kérdést.
– a stratégia kiépítése úgy, hogy a csapat szintidőn belül érjen be a célba, miközben a lehető legtöbb pontot gyűjti össze.
– a modern mobiltelefonok tudásának kiaknázása, új alkalmazás bevezetése az eddigi papír alapú versenyzés helyett.

Ideje: 2017.10.08.
Gyülekező 08:30-tól. Regisztráció és eligazítás után rajt 09:00 órakor
Rajt és cél: A debreceni Fórum, Csapó utcai bejáratánál.

Szükséges eszközök 
csapatonként:
– 1 db Androidos okostelefon + GeoGo alkalmazás (ingyenes)
egyénenként:
– időjárásnak megfelelő ruházat, kerékpáros csapatoknak a KöHÉM rendeletnek megfelelően felszerelt kerékpár(ok)

Díjazás:
Minden csapat oklevelet plusz minden résztvevő kitűzőt kap. Ezen felül a győztes csapatok (külön a gyalogos és a kerékpáros) egy-egy miniserleggel is gazdagabb lesznek.

Nevezés:
3-5 fős csapatokkal, kizárólag előnevezéssel 2017.10.05. 20:00-ig, helyszíni nevezésre nem lesz mód! Csapatonként egy nevezésre van szükség. Ezt a csapat bámely tagja, vagy – ha már van – a csapatkapitány is megteheti az alábbi linken:
https://goo.gl/forms/XbQDegBGZpjAvwFY2

Nevezés díj:
500 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

A versenyszabályzatban leírtak minden csapatra és tagra érvényesek, olvassátok el figyelmesen!

Versenyszabályzat:

– A versenyen csak az előre benevezett személy indulhat!
– A versenyen mindenki saját felelősségére indul. Ezt a nevezéssel minden résztvevő elfogadja!
– A versenyen 4 ± 1 fős létszámú csapatokkal lehet indulni.
– A verseny rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül.
– A verseny során az objektumok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden objektumot, de célszerű a lehető legtöbbet.
– A játék idén kizárólag a GeoGo-val teljesíthető, azaz a rajtpont, célpont és ellenőrzőpontok érintését önállóan a GeoGo alkalmazással kell igazolni! Az alkalmazás jelenleg csak Androidos készülékeken használható, azaz a teljesítéshez szükséges egy Androidos mobiltelefon. Mivel a játék csapatban teljesíthető, a csapattagok egy telefonnal, közösen igazolják a teljesítést. (további infó a GeoGo GYIK-ban)
– A versenyt kerékpárral, gyalogosan, tömegközlekedési eszközzel lehet teljesíteni. Személygépkocsi és egyéb külső segítség használata tilos!
– A verseny teljesítettnek minősül, ha a csapat a versenyszabályzatot nem szegte meg, és a cél érintésével befejezi a játékot.
– A verseny 4 óra szint idejű. Időtúllépéskor minden megkezdett 10 percért az összpontszám 10 %-a kerül levonásra.
– A versenyt az a csapat nyeri meg, aki az esetleges levonások után a legtöbb értékelt pontot gyűjti össze. Pontegyenlőség esetén a rövidebb menetidő győz.

Tippek a sikeres teljesítéshez:
Az útvonalat tetszés szerint választhatjátok meg, tehát arra mentek amerre akartok, a de a távolabbi helyek több pontot érnek. A „pálya” összes pontját a 4 órás szintidőn belül szinte lehetetlen bejárni, ezért dolgozzatok ki stratégiát a csapat rugalmasságát, tempóját figyelembe véve (tapasztalat, hogy a verseny alatt gyorsabban telik az idő). Cél a szintidőn belüli, legtöbb pont gyűjtése.
A verseny során vigyázzatok magatokra, egymásra és más emberekre, a KRESZ és az együttélés szabályai most is érvényesek!
Amennyiben problémába ütköztök, vagy kérdés merül fel, hívjátok a szervezőket! (a telefonszám a Geogo-ból elérhető lesz).
Célba éréskor jelentkezzetek a szervezőknél. Ha az eredményhirdetés előtt haza szeretnétek menni, feltétlenül jelezzétek!

További infó kérhető a huattila.kiss[kukac]gmail.com címen.
Kellemes és eredményes versenyzést kívánunk mindenkinek!

NDTK, 2017


Geogo GYIK:
Miért pont GeoGo-val?
Eddig ez a játék papír alapú volt amiből elég sokat elhasználtunk. Személyes küldetésünk – és túraklub lévén kötelességünk is – támogatni a környezet megóvására irányuló fejlesztéseket, illetve szeretnénk kipróbálni új irányokat, modernizálni ezt a remek játékot.

Mi a GeoGo?
A GeoGo egy szabadban játszható játék, amely során a játékosnak adott területen adott idő alatt kijelölt helyeket kell felkeresnie, esetleg eközben feladatokat, rejtvényeket megoldania. A helyek „virtuális” pontok, melyek érintését a GeoGo mobil alkalmazással kell igazolni a GPS pozíció alapján.

Hogyan használható a GeoGo?
1. Minden játékosnak regisztrálni kell a geogo.hu honlapon http://geogo.hu/www/
2. A választott csapatkapitány ezután létrehozza a csapatot ahová fel tudja venni a már regisztrált játékosokat. (a csapatnév egyezzen meg a regisztrációnál beírttal)
3. A telefonra telepíteni kell a GeoGo alkalmazást, bár nem bonyolult, érdemes kicsit ismerkedni az alkalmazással, megcsinálni az „első játékot”.
4. A csapatoknak a rajtban letölthetővé tesszük a pályát, és már indulhat is a móka.
5. A játék során a rajt- és célponton és az ellenőrzőpontokon az alkalmazással igazolni kell a pontérintést amiért plusz pontért megválaszolandó kérdést kaptok.
6. A célban fel kell tölteni a teljesítést.
Az 1-3 pontokat még a túra előtt, otthon kell elvégezni!

Nincs mobilnetünk, akkor is tudunk majd játszani?
Persze, a játékhoz szükséges internetelérésre csak a rajtban és a célban lesz szükség, ott ingyenes wi-fi áll majd rendelkezésre.

Van még kérdésem, kihez fordulhatok?
Előfordulhat, hogy kihagytam valamit de minden játékkal kapcsolatos kérdést írj a huattila.kiss[kukac]gmail.com címre, és rövid időn belül választ kapsz.

Ha tetszett, kérjük kövess minket Facebook-on: